Z-LARSSON.COM
YOUR BEST HUNGARIAN ZARA LARSSON FANSOURCE
Üdvözöllek Magyarország legújabb Zara Larsson rajongói oldalán. A Z-Larsson.Com azzal a céllal jött létre, hogy a magyar közösséggel megismertesse és megszeretesse a páratlanul tehetséges svéd származású énekesnőt, akit főként a Lush Life, Never Forget You vagy az Ain't My Fault című dal előadójaként azonosíthattok. A Zara Larsson Hungary minden nap elhozza nektek a legújabb híreket a 18 éves énekesnőről.
Legutóbbi hírekZara M. LarssonGalériaMédiaOldal
Harper’s BAZAAR interjú
Interjú
2016.12.01. 03:04 Eve

Harper’s BAZAAR néhány hete interjút készített Zara Larssonnal a teljes fordítást itt találjátok.

Harper’s BAZAAR: Mióta vagy nagy rajongója Beyoncénak?

Zara Larsson: Azt hiszem attól a pillanattól kezdve hogy megláttam őt a Dangerously in Love című albumborítóján. Az első gondolatom az volt, hogy jézus, ki ez a modell? Egyből az fogott meg, hogy gyönyörű, fogalmam sem volt arról, hogy ő énekes lenne. Aztán megvettem az albumát, majd a B’Day-ről csomó videót csinált, azokat néztem folyamatosan a DVD lejátszómon, és mindig visszatértem a zenéihez. Büszkén állíthatom, hogy nagy hatással van a zenémre. A tehetségén felül egy igazi aktivista. Inteligens és okos, édes és keményen dolgozik, egy igazi inspiráció számomra. Hatalmas hatással van rám.

HB: Láttad honnan indult és hova jutott? Ilyen karriert szeretnél te is?

ZL: Abszolút. Imádnám ha lehetne egy olyan világkörüli turném, ahol minden stadionba elkelnek a jegyek. Beyoncé nagyon inspiráló, és a kemény munka mintaképe. Úgy érzem ő azért Beyoncé, mert a napjait Beyoncésan éli.

HB: Azt mondtad, ő egy aktivista is. Arra gondolsz, ahogy politikailag megnyilvánul a zenéjét felhasználva?

ZL: Pont ezt imádom benne. Csak azért, mert ő Beyoncé olyan helyzetben vagy, hogy hatalmas hatást tud kiváltani. Ha a Lemonade lenne az első lemeze, biztosan nem ugyanazt a hatást váltaná ki az emberekből. De a siker egy hatalmas szabadsággal jön feléd, olyannal amilyenre mindig is vágysz. Olyan érzésem van mintha ezeket a dalokat mindig is el akarta volna készíteni, mégis várt vele hogy nagyobbat szólhasson. Mindig tudja mikor és minek van a legmegfelelőbb ideje.

HB: Beszélj egy kicsit a saját zenédről. Nemrég adtál ki új kislemezt és videót. Az emberek meghalnak aért, hogy többet megtudjanak az új lemezedről.

ZL: Januárban fog megjelenni. Egész évben dolgozgattam még rajta. Úgy terveztem, hogy idén februárban meg is jelentetem, aztán nyári megjelenést akartam neki, majd eljött az ősz, és így már biztos, hogy téli album lesz. De mostmár biztos, hogy januárban érkezik, és nagyon izgatott is vagyok emiatt. Sokféle stílusú zene lesz. Pop albumnak titulálnám, de megjelenik rajta a dance és a ballada stílus is. Azt hiszem mindenki megtalálja rajta a kedvére valót.

HB: Hogy néz ki nálad egy dalírási folyamat?

ZL: Nem ülök sokáig egy dal velett. Az első saját dalom a Never Forget You volt, aminek nagy sikere lett Amerikában is. A dal sikere után több időt töltöttem stúdióban, de nem az összes dalomat írtam egyedül; körülbelül az új lemezen található dalok felét írtam én. De a következő projektemben minden dalhoz szeretném hogy közöm legyen. De ettől függetlenül ha valaki küld egy dalt nekem amibe beleszeretek, nem fogom elutasítani és a kukába rakni. A lemez elkészültének utolsó hónapjaiban megismertem olyan embereket, akikkel a jövőben szeretnékközösen dalt írni és a zenei aláfestésben is együttműködni.

HB: Sok változás lesz az előző lemezhez képest?

ZL: Csak egy kicsit. Tragikus lenne, ha teljesen másmilyen lenne. Nem azt mondanám hogy sokkal másabb, csak inkább hogy sokkal jobb. A dallamok jobbak, a produkciók jobbak, a dalszövegek jobbak. Úgy érzem mintha pár lépcsőfokot előrébb léptem volna. Még mindig ugyanazt a hangulatot közvetítem csak kicsit nagyobb színvonalon.

HB: 10 éves korod óta a nyilvánosság előtt élsz. Milyen érzés volt zenészként a rivaldafényben felnőni?

ZL: Azt mondanám, jobb volt csinálni mint átélni. Az első saját önálló szerzeményem a Never Forget You. Előtte csak bementem a stúdióba és felénekeltem olyan dalokat, amiket elém raktak. Nem mondhattam azt, hogy ez vagy ez a dal nem tetszik. Felvettem egy csomó olyan dalt, ami egyáltalán nem tetszett csak azért hogy valami jó dolognak a részese lehessek. Talán egy részem stúdiózni akart, de közben ott volt a tanulás, és el kellett döntenem mi a fontosabb. Annak ellenére, hogy nem minden dalt én írok, szoktam szelektálni, és ami egyáltalán nem tetszik, az megy a kukába. Egy csomó dalszövegíróval dolgoztam már együtt, és vannak akik tudják már hogy ki vagyok és hogy mit akarok. Rengeteg véleményt hallottam már, és rájöttem nem baj, ha az ember kimondja hogy ha nem akar valamit.

HB: Hogyan kezelted a hírnévvel járó átmenetedet Svédország és az USA között?

ZL: Azt hiszem, hatalmas különbség van az európai és amerikai zenei stílusok között. A franciák szerint az ‘Ain’t My Fault’ egy R&B dal, szerintem viszont pop. Szóval a műfajok különböznek. Vannak dalok, amik itt nem jönnek be a közönségnek, viszont Európában imádják. Őszintén szólva nem szoktam ezen agyalni, az a fontos, hogy én jól érezzem magam a dalommal Európában és az USA-ban is.

HB: Miket hallgatsz mostanában?

ZL: Sokmindent, de leginkább a Spotifyt hallgatom, és sokszor lejátszom a Rap Caviart vagy a Get Turnt.

HB: Kikre néztél fel fiatalkorodban?

ZL: Anyukám imádja Etta Jamest, Aretha Franklint, Whitney Houstont és az összes soul dívát. Celine Dionnak hatalmas hangja van.. De mostanában Beyoncét és férfi előadókat hallgatok. Szeretem Gaga új albumát, Rihannat, Arianat és Jhené Aikot.

HB: Nagyon nyitott vagy a közösségi oldalakat illetően, honnan jön belőled ez a magabiztosság?

ZL: Azt hiszem ezt a szüleimnek köszönhetem. Olyan családban nőttem fel, ahol nem voltak tabu témák. Ha átkéredzkedtem az egyik barátomhoz, és anyukám nemet mondott mindig visszakérdeztem, hogy miért, és ő mindig megosztotta velem az okát. Rengeteg beszélgetésünk és vitánk volt a vacsoraasztalnál. Előfordult hogy órákig ültünk a megterített asztalnál és beszélgettünk. A szüleim nagyon műveltek, mindig képben vannak arról, mi folyik a világban és mindig is támogattak engem. Én is mindig kifejtem a véleményemet, és ha ezzel valaki nem ért egyet, azt elfogadom. Biztos olvastátok a Trump kitörésemet, elragadtak az érzelmeim, ezért elfeledkeztem a racionalitásról és a tiszteletről.

HB: A karriered nyilván felfelé ívelt az elmúlt egy évben. Van egy slágergyanús dalod, amit hamarosan hallunk?

ZL: Ezt nem így látom, közel sem tartok még ott ahova el szeretnék érni, de ugyanakkor tudom, hogy szerénynek is kell lenni. Volt már egy slágerem Amerikában, ez adta meg arra a bizonyítékot nekem hogy jó úton járok. Tudod nekem a Beyoncé szint az örök álmom, ez pedig egyszerre áldás és átok. Az hogy van egy célom az remek dolok, de soha nem állhatok meg és nagyon ritkán vagyok elégedett magammal. Egy színpadi előadás után mindig azon gondolkodok, hogy sokkal jobb is lehettem volna. Aztán a múlthéten nyertem az EMA-n, és máris visszatért az önbizalmam.

Ha nem szeretnél lemaradni a Zara Larsson-nal kapcsolatos hírekről, képekről, videókról, megjelenésekről és interjúkról, like-old az Zara Larsson Hungary-t Facebookon is, hogy mindig első kézből értesülj az újdonságokról! KATTINTS IDE!

1